Söker du loppis i Rättvik? Bo hos oss under tiden

Hantverksbyn vid Dala Wärdshus

Välkommen till Dala Wärdshus, en oas av tradition och modern komfort i hjärtat av Rättvik. Här kan du uppleva Dalarna på sitt bästa, med närhet till både Siljans glittrande vatten och Rättviks charmiga hantverksby.
Hantverksbyn i Rättvik är en unik plats där du kan se traditionellt dalahantverk i levande form. Här finns ett stort utbud av verkstäder och butiker där du kan köpa unika hantverksprodukter, direkt från slöjdarna själva. Du kan se hur de arbetar med sina hantverk och lära dig mer om den fascinerande dalahantverkstraditionen. 

Boende med genuin dalakänsla

På Dala Wärdshus bor du i mysiga stugor med egen ingång, dusch och toalett. Stugorna är inredda i traditionell dalastil och erbjuder en genuin och avkopplande atmosfär.
Förutom att besöka Hantverksbyn finns det många andra saker att göra i Rättvik och dess omgivningar. Du kan vandra eller cykla i den vackra naturen, besöka Rättviks Gammelgård eller ta en båttur på Siljan.

Njut av god mat och dryck

I vår restaurang serverar vi välsmakande mat med fokus på lokala råvaror. Vi har också en välsorterad bar med ett stort utbud av öl, vin och cider. Dala Wärdshus har en lång historia och har alltid varit en viktig del av Hantverksbyn. Här kan du njuta av  lugnet, en genuin dalamiljö, och du kan alltid hitta inspiration och nya idéer bland hantverkarna i byn.

Oavsett om du är intresserad av hantverk, natur eller bara vill koppla av och njuta av god mat och dryck, är Dala Wärdshus den perfekta platsen för dig. Vi ser fram emot att välkomna dig!