Boende i Rättvik i Hantverksbyn

Söker du boende i Rättvik med omnejd? Hotell Hantverksbyn lockar med naturskönt läge, komfort och nära till aktiviteter i Siljansområdet.

Musikalisk ort

Rättvik är en liten och pittoresk ort i Dalarna, känd för musikevenemang som Musik vid Siljan och med Bingsjöstämman i närområdet och folkmusiklägret Ethno som andra intressanta aktiviteter. I samband med Classic Car Week är det många som behöver boende, och då passar det bra med våra 37 rum, samtliga med egen ingång och i anslutning till parkering. Det är bekvämt att bo här hos oss, och du är mer än välkommen att kontakta oss.

Boende i Rättvik i timmerstuga med grästak

Hos Hotell Hantverksbyn bor du i klassisk dalastil i timmerstuga med grästak. Din utsikt är av klassisk dalakvalitet den med, med sjön Siljan nära inpå knuten. Det är ganska stor inströmning av turister här i Rättvik, och därför känns det bra att kunna erbjuda ett boende i närområdet här i Rättvik.

Sevärdheter

Under vår och höst anordnas marknader här i Rättvik. För resenärer som vill gå flera dagar passar det bra att stanna som boende i Rättvik, istället för att behöva åka iväg till annan ort. För turister finns den kända Långbryggan, som är ett måste att se. Långbryggan, som är över 600 meter lång, anlades 1895 och var ett tag angöringsplats för ångaren S/S Rättvik. När du som söker boende i Rättvik slagit dig till ro här på Hotell Hantverksbyn finns det mycket att läsa om bygden. Kortfattat kan dock sägas att vi har ett rikt kulturliv och lockar turister från hela världen. Kuriosa är att filmen Masjävlar är inspelad här i Rättvik.

 

Boende i Rättvik